Zapečené vepřové maso s bramborami a cibulí - postup přípravy
Preferujete jednoduché a chutné pokrmy, kterými dokážete zasytit i početnou rodinu? Potom vás jistě potěší tento skvělý recept na zapečené vepřové maso s bramborami a cibulí. Všichni strávníci se budou oblizovat!
Ingredience
Nejprve si vepřové maso (krkovici nebo kýtu vcelku) pokrájejte na stejně široké pláty. Ovšem maso celé nedokrajujte, vytvoříte tak jakousi „harmoniku“.
Dále si oloupejte brambory, omyjte je a naplátkujte (plátky silné cca 3 až 6 mm). Cibuli pak též zbavte slupky a pokrájejte na půl měsíčky.
Kompletace pokrmu a jeho zapékání v troubě
Nyní si ještě připravte marinádu z olivového oleje, soli, mletého pepře, sladké papriky a grilovacího koření. Dále se pusťte do kompletace pokrmu. Na dno zapékací misky nasypte pokrájenou cibuli, na ní poklaďte celé maso a do zářezů vložte pláty brambor.
Vše pomažte rovnoměrně olejovou marinádou, překryjte alobalem a dejte péct do trouby na cca 40 minut při teplotě 180 °C.
Dokončování zapečeného vepřového masa a jeho servírování
Po uplynutí 40 minut sejměte alobal ze zapékací misky a dopékejte dalších 20 minut. Na povrchu se vytvoří díky domu křupavá kůrka. Maso s bramborami a cibulí podávejte ihned po dopečení. Hodit se k porci bude jakákoliv studená omáčka (kečup, hořčice, tatarka, majonéza, barbecue a podobně). Doplnit jídlo ovšem můžete i o nakládanou zeleninu ve sladkokyselém nálevu. Přejeme vám dobrou chuť.