Zapečené vepřové plátky na bramborách s cibulí - postup přípravy
V jedné zapékací míse můžete upéci strouhané brambory s vepřovými plátky pokryté lahodnou sýrovou směsí. Se zelným salátem jsou skvělé.
Na maso
Na salát
Vepřové maso nakrájejte na 8 plátků, naklepejte je, osolte a opepřete. Brambory oloupejte a nastrouhejte na hrubém struhadle. Pak je zalijte studenou vodou, tu slijte a brambory dobře vyždímejte. Cibuli si nakrájejte na půlkolečka.
Zapékací formu vymažte olejem. Na její dno dejte brambory a umačkejte je. Na ně rozložte cibuli a na ni plátky masa. Nastrouhejte sýr a smíchejte ho s řeckým jogurtem, majonézou a hrubozrnnou hořčicí. Směs naneste na maso, formu přikryjte pečicím papírem a alobalem. Vložte formu do předem vyhřáté trouby na 200 °C a pečte 40 minut. Poté odstraňte alobal a papír a pečte dalších 20 minut.
Na salát nakrájejte zelí na nudličky, nastrouhejte nahrubo mrkev, červenou papriku nakrájejte na proužky a cibulku nasekejte nadrobno. Přidejte sůl, pepř cukr, jablečný ocet a olivový olej a promíchejte. Upečené maso s brambory podávejte se zelným salátem.