Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Domácí zeleninová polévka s drožďovými knedlíčky

5,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 35 minut

Domácí zeleninová polévka s drožďovými knedlíčky - postup přípravy

Pokud milujete polévky, vyzkoušejte tuto zeleninovou, podle YouTube kanálu Vaříme s Mozkem. Doplnit ji můžete zajímavými drožďovými knedlíčky.

Ingredience pro:
4 porce
+ -

Na knedlíčky

Na polévku

Kuchařka
Kuchařka: Tereza Pěnicová
1. KROK

Cibuli a česnek očistěte. Cibuli nakrájejte nadrobno, česnek prolisujte nebo ho nastrouhejte na jemném struhadle.

2. KROK

Do pánve nalijte olej a cibuli na něm orestujte dosklovata. Poté k ní přidejte rozdrobené droždí a nechte ho na mírném plameni pozvolna rozpustit.

3. KROK

Droždí dochuťte solí, pepřem, prolisovaným česnekem a majoránkou. Směs promíchejte, minutu ji provařte a nechte ji vychladnout.

4. KROK

Do vychladlého droždí rozklepněte vejce. Poté do něj přidejte polohrubou mouku a 2 lžíce strouhanky. Směs promíchejte, přidejte ještě trošku strouhanky a tvarujte knedlíčky o velikosti 3 cm.

5. KROK

Zeleninu omyjte a očistěte. Pórek nakrájejte na kolečka. Mrkev, celer a petržel nakrájejte na tenké krátké proužky.

6. KROK

Olej nalijte do hrnce a zeleninu lehce orestujte. Poté ji zalijte vývarem, nebo vodou s bujónem. Následně do ní přidejte bobkový list a nové koření.

7. KROK

Jakmile bude zelenina téměř měkká, vložte do ní knedlíčky a povařte je po dobu 10 minut. Poté polévku dochuťte solí a servírujte ji.

8. KROK

Tip: Při tvarování knedlíčků směs lehce posypte strouhankou – nebude se lepit na prsty.

9. KROK

Pokud se vám recept líbil, více podobných najdete v naší FB skupině Nejlepší recepty na polévky.

10. KROK

Videopostup krok za krokem

11. KROK

Zdroj receptu: Vaříme s Mozkem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů