Zmrzlinový dort s kakaovým krémem a třešněmi - postup přípravy
Na letní narozeninovou party je zmrzlinový dort jako dělaný. Co tedy vyzkoušet třeba ten kakaový s třešněmi? Až ho hosté ochutnají, budou se oblizovat až za ušima. Také je dost možné, že budou chtít přidat ještě jednu porci! Je vskutku fantastický!
Korpus
Krém
Glazura
Začněte tím, že si ve vodní lázni nebo v mikrovlnce rozpustíte hořkou čokoládu v míse, kterou jste smíchali se smetanou ke šlehání. V hotové glazuře pak máčejte vypeckované třešně a skládejte na plát pečícího papíru.
Než ovoce v čokoládě ztuhne, pusťte se do sušenkového těsta. V mixéru rozmělněte najemno čokoládové sušenky a ty pak přemístěte do mísy. Zde je zakápněte rozpuštěným máslem a také smetanou.
Vše důkladně promíchejte a vytvořte homogenní těsto. To navrstvěte do kulaté formy na koláč, kterou jste vystlali pečícím papírem (dno i okraje).
Nyní se pusťte do výroby krému. Do hustého sněhu si vyšlehejte smetanu a pak ji propojte s kondenzovaným mlékem a kakaovým práškem.
Nyní dort zkompletujte. Na dno sušenkového korpusu naneste část krému a na něj poklaďte několik třešní v čokoládě.
Poté postup opakujte do té doby, než formu zcela nezaplníte. Povrch dortu dozdobte několika zbylými třešněmi, pokapejte glazurou a dejte vše tuhnout do mrazáku ideálně přes noc.
Ztuhlý zmrzlinový dort vyjměte z mrazáku následující den a pokrájejte na stejně velké porce. Podávejte třeba s řádně vychlazeným mléčným koktejlem anebo s ledovou kávou.
Přejeme vám dobré chutnání!