Žravé řezy s kompotovanými mandarinkami - postup přípravy
Velmi dobrý moučník lze upéct z piškotu, který zkombinujete s krémem, kompotovanými mandarinkami a pudinkovým želé. Recept nám poskytla paní Pavlína Bušová.
Na těsto
Na náplň
Na želé
Vejce ušlehejte do pěny s cukrem a vanilkovým cukrem. Přidejte citronovou kůru, polohrubou mouku a prášek do pečiva. Umíchejte těsto.
Těsto nalijte na větší plech vyložený pečicím papírem. Vložte ho do předem vyhřáté trouby na 180 °C a pečte asi 20 minut, poté ho nechte vychladnout.
Smetanu na šlehání vyšlehejte do tuhé šlehačky a pak k ní opatrně přimíchejte zakysanou smetanu s cukrem. Rozetřete krém na vychladlý korpus a uhlaďte.
Mandarinky přeceďte přes síto, šťávu si schovejte a ovoce rozložte na krém. Šťávu z mandarinek nalijte do odměrky na vodu a přilijte tolik vody, abyste získali celkem 750 mililitrů tekutiny.
Poté ji přelijte do hrnce, přidejte cukr a vanilkový pudinkový prášek a uvařte husté želé. Až trochu vychladne, nalijte ho rovnoměrně na vršek moučníku. Dejte ho pak do lednice ztuhnout alespoň na dvě hodiny, ideálně ale přes noc.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.