Mleté maso na mrkvi - postup přípravy
Mleté maso je tak všestranná surovina, že často z nepřeberné záplavy receptů po nerudovsku nevíme, kam s ním. O báječný ozkoušený recept na mleté maso s mrkví se s námi podělila paní Petra Pospíchalová.
Ingredience
Cibuli oloupejte, nakrájejte najemno a zpěňte v pánvi na troše oleje. Když cibulka zezlátne, přidejte mleté maso, které osolte, opepřete, přidejte drcený kmín, česnek a čubricu. Vše promíchejte a opékejte, dokud maso nezezlátne.
Mrkev očistěte a nakrájejte ji na kolečka či půlkolečka. Jakmile se maso opeče tak, že se začne oddělovat od sebe, přidejte k němu mrkev a dvě polévkové lžíce rajčatového protlaku. Vše nechte zasmažit a podlijte vývarem či vodou. Pod pokličkou vše duste, dokud maso a mrkev nezměkne. Mrkev ale nesmí být rozvařená.
Nakonec sejměte pokličku a nechte odpařit přebytečnou vodu. Zaprašte obsah pánve trochou hladké mouky na zahuštění, nechte ještě chvíli provařit a vypněte oheň. Jakmile dojde var, přidejte dvě lžíce zakysané smetany, promíchejte a podávejte třeba s bramborovou kaší a nakládanou červenou řepou.