Celerová směs proti cukrovce - postup přípravy
Pokud trpíte na cukrovku či zvýšený cholesterol, pak víte, že tyto zdravotní problémy nejsou nic, co byste měli brát na lehkou váhu, a je potřeba je řešit. Proto není nic lepšího, než si pomoci tímto přírodním lékem, který si hravě zvládnete připravit doma.
Ingredience
Citrony dejte do misky s vodou a jedlou sodou, poté je důkladně omyjte hadříkem nebo houbičkou. Rozkrojte je na poloviny a vymačkejte z nich veškerou šťávu, jejich kůru si ponechejte na pozdější použití. Celer oloupejte a nakrájejte ho na malé kostičky. Nachystejte si menší hrnec a nasypejte do něj všechny citronové slupky a pokrájený celer.
Přidejte do hrnce bobkové listy a nakonec do něj nalijte vodu. Mírně směs promíchejte, zakryjte hrnec pokličkou a dejte ho na sporák. Zapněte oheň na nejvyšší stupeň, a jakmile se voda trochu vyvaří, vařte směs pod pokličkou na mírném plameni po dobu 20 minut. Poté zkontrolujte vidličkou, zda je celer již měkký.
Pokud ano, sundejte hrnec ze sporáku a nechejte směs ještě na dvě hodiny vychladit. Následně z něj vyjměte bobkové listy a přebytečnou tekutinu nalijte do sklenice. Získanou šťávu klidně ihned vypijte, posílí vám imunitu. Celer s citronem dejte do mixéru a udělejte z nich pyré.
Uprostřed tohoto procesu mixování na chvíli zastavte a nalijte do mixéru také citronovou šťávu. Po finálním rozmixování získáte hustou pastu. Tu uzavřete do větší sklenice s víčkem, přidejte k ní pár plátků citronu a skladujte v lednici. Spotřebujte pastu během dvou měsíců. Každé ráno snězte jednu lžičku nalačno.