Bramborové knedlíky s jablky - postup přípravy
Sladké bramborové knedlíky s jablky jsou vynikající, jednoduché na přípravu a vaše děti je budou milovat. Recept na ně nám poskytla paní Romana Važanská.
Na knedlíky
Na posypání
Uvařte brambory ve slupce a nechte je vychladnout. Ideální je uvařit je den předem. Pak je oloupejte a nastrouhejte najemno. Přidejte k nim vejce, mouku, krupici a vypracujte těsto. Oloupejte jablka, nahrubo je nastrouhejte nebo nakrájejte na malé kousky a zapracujte do těsta.
Do hrnce dejte dost vody, aby v něm knedlíky mohly plavat, osolte ji a přiveďte k varu. Z těsta udělejte kulaté knedlíky a hoďte do vroucí vody. Podle velikosti by se měly vařit kolem 5 minut, každopádně až vyplavou, budou hotové.
Ochucení je na vás, můžete je posypat cukrem nebo polít medem, agávovým nebo javorovým sirupem a přidat mleté oříšky. Rovněž je omastěte rozpuštěným máslem. Na posyp je vynikající také strouhaný perník nebo na másle opražená strouhanka.
Více autorčiných receptů najdete na jejích webových stránkách https://rubyrom.domaci-jidelnicek.cz.