Orientální chléb na pánvi s bramborami a sýrem - postup přípravy
Pokud máte doma 2 brambory, sýr a pár základních surovin ze spíže, můžete si snadno připravit orientální plněný chléb, který se hodí jak na večeři, tak jako chuťovka např. na oslavu nebo k televizi. Díky tomu, že se peče na pánvi, je navíc velmi rychle hotový.
Na těsto
Na náplň
Na smažení
Do mísy dejte všechny ingredience na těsto a zpracujte rukou, aby bylo hladké a nelepilo se. Těsto zabalte do fólie a dejte ho na hodinu do lednice.
Uvařte brambory do měkka a rozšťouchejte je šťouchadlem na brambory. Přimíchejte k nim majonézu. Sýr si nastrouhejte na hrubém struhadle.
Z těsta vyválejte kruhovou placku. Doprostřed dejte polovinu sýra, ale nechte dostatečné široké okraje. Na vrstvu sýra rozložte bramborovou směs a na ni pak zbytek sýra. Okraje nahoře spojte prsty. Placku dejte spojem dolů, zploštěte ji rukou a trochu rozválejte válečkem na těsto na velikost pánve.
Pánev vymažte olejem a dejte na sporák na střední teplotu. Dejte na ni připravenou placku a smažte ji, dokud není zespod dozlatova. Poté vršek placky potřete olejem, obraťte ji a opět smažte dozlatova. Podávejte ještě teplé.