Pečená kuřecí křidýlka se zeleninou a vařeným bramborem - postup přípravy
Pokud vám dojdou nápady, co připravit k obědu, vyzkoušejte pečená křidýlka se zeleninou podle receptu od paní Marie Kopalové. Nad přípravou strávíte jen pár minut.
Pečená kuřecí křídýlka
Vařené brambory
Očistěte si cibuli a mrkev. Obojí nakrájejte na čtvrtky a rozprostřete v pekáči. Ze sterilované zeleniny slijte nálev. Kukuřici a hrášek nasypejte do pekáče a vše společně promíchejte.
Kuřecí křídla pečlivě očistěte, omyjte pod tekoucí vodou a osušte. Křídla osolte, posypejte kořením a vykládejte je na připravenou zeleninovou směs.
Nakrájejte si máslo na malé kousky a rovnoměrně jej vyskládejte na křídla. Pekáč vložte do rozehřáté trouby na teplotu 180 °C a pečte je zhruba 45 minut.
Brambory si oloupejte a nakrájejte na kostky. Vložte je do hrnce se studenou vodou, kterou osolte dle chuti. Na mírném plameni je vařte přiklopené poklicí 15–20 minut, nebo dokud nezměknou.
Uvařené brambory sceďte, posypejte je nasekanou petrželkou a podávejte k pečeným křidýlkům se zeleninou.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.