Kuřecí placičky s bramborovým salátem - postup přípravy
Pokud chcete vidět kapra plavat spíše v řece než oleji, vyzkoušejte štědrovečerní večeři podle paní Petry Pospíchalové. Šťavnaté kuřecí placičky pečené v troubě, které budete mít hotové během chvíle, můžete servírovat s poctivým bramborovým salátem.
Kuřecí placičky
Bramborový salát
Uvařené brambory oloupejte, nakrájejte je na malé kostičky a přendejte je do velké mísy. Uvařená vejce natvrdo zbavte skořápky. Vejce, uvařenou mrkev a Gothaj nakrájejte na malé kostičky.
Uvařený celer nakrájejte najemno. Sterilované okurky nakrájejte na malé kousky a vše přendejte k bramborám. Sterilovaný hrášek sceďte a přisypte ho do mísy. Přidejte majonézu, hořčici, sůl a mletý pepř.
Salát velmi důkladně, ale opatrně promíchejte. Poté ho ještě dle chuti osolte nebo opepřete a nechte ho odpočinout v lednici.
Mleté kuřecí maso přendejte do mísy, přidejte vejce, sůl, mletý pepř, nasekanou hladkolistou petrželku a koření na kuře. Přisypte strouhanku dle potřeby, vše společně důkladně promíchejte a vytvořte kompaktní směs.
Ze směsi vytvarujte placičky a přendejte je na plech vyložený pečicím papírem. Vložte je do předehřáté trouby na 180 °C. Kuřecí placičky pečte přibližně 30 minut.
Hotové placičky vyjměte z trouby a ihned je servírujte s bramborovým salátem. Ozdobit je můžete zbytkem hladkolisté nasekané petrželky.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.