Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Krušnohorské kyselo se salámem a brambory

3,7
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 34 minut

Krušnohorské kyselo se salámem a brambory - postup přípravy

Ochutnejte krušnohorské kyselo podle snadného receptu z Youtube kanálu, Vaření s Jančou. Polévka je plná rozmanitých ingrediencí, včetně chuťově výrazného salámu.

Ingredience pro:
4 porce
+ -

Základ

K zahuštění

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

V hrnci rozpalte olej, na kterém smažte, 3–4 minuty, nadrobno nakrájenou cibuli s nakrájeným salámem. Brambory oloupejte a nakrájejte je na kostičky, které ochuťte pepřem, mletou sladkou paprikou a solí. 

2. KROK

K bramborám přidejte bobkové listy, směs přidejte do hrnce k cibuli a salámu a pokračujte ve smažení další minutu. Směs zalijte horkou vodou a polévku vařte, pod pokličkou, 7 minut. 

3. KROK

Po této době vmíchejte do polévky smetanu a polohrubou mouku rozpuštěnou ve vodě. Následně pokračujte ve vaření dalších 10–15 minut.

Poznámka: Množství mouky a vody určete sami na základě vlastních požadavků na hustotu polévky.

4. KROK

Na závěr do polévky vmíchejte ocet a vařte ji další 2 minuty. Polévku můžete případně také dosolit. Plamen stáhněte na minimum a do polévky vložte, jedno po druhém, nerozšlehaná syrová vejce tak, jak to můžete vidět ve videu níže.

Poznámka: Máte-li rádi kyselejší polévky, můžete přidat octu více. 

5. KROK

Krušnohorské kyselo vařte ještě 5 minut bez míchání a polévku můžete servírovat. 

Tip: Každou porci podávejte ozdobenou nasekanou pažitkou, společně s oblíbeným pečivem. 

6. KROK

Pokud se vám recept líbil, více podobných najdete v naší FB skupině Nejlepší recepty na polévky.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: Vaření s Jančou

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů