Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Cibulové bagety z kynutého těsta

3,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 28 minut

Cibulové bagety z kynutého těsta - postup přípravy

Cibulové bagety jsou nadýchané a mají jemnou chuť karamelizované cibule. Vyzkoušejte snadný a rychlý recept z Youtube kanálu Vaříme s Mozkem.

Ingredience pro:
8 kusů
+ -

Kvásek

Těsto

Na potření a posypání

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Na rozpáleném oleji smažte 2–3 minuty, nadrobno nakrájenou, cibuli. Poté ji odložte bokem a nechte ji vychladnout. 

2. KROK

V misce smíchejte vlažnou vodu s cukrem, droždím a moukou. Z ingrediencí nechte vzejít kvásek – potrvá to 30 minut.

Poznámka: Misku s kváskem přikryjte utěrkou a nechte ji stát na teplém místě.

3. KROK

Mouku smíchejte se solí, kváskem a smaženou cibulí. Vytvořte těsto, které přikryjte utěrkou a nechte ho kynout, na teplém místě, 1 hodinu. 

4. KROK

Vykynuté těsto znovu prohněťte a rozdělte ho na 8 stejně velkých kusů, z nichž vytvarujte malé bagety, které odkládejte na plech vyložený pečicím papírem. 

5. KROK

Na plechu nechte bagety, v teple, kynout dalších 20 minut a poté je, v jejich středu, nařízněte nožem a potřete vodou. Pečivo posypte mákem a pečte ho v předehřáté troubě na 200 °C po dobu 25 minut. 

6. KROK

Cibulové bagety nechte volně vychladnout a podávejte je s oblíbenou pomazánkou. 

Tip: Pečivo můžete servírovat také jako přílohu k salátům, polévkám nebo masovým pokrmům. 

7. KROK

Pokud rádi pečete, přidejte se do naší FB skupiny Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

8. KROK

Videopostup krok za krokem

9. KROK

Zdroj receptu: Vaříme s Mozkem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů