Cibulové bagety z kynutého těsta - postup přípravy
Cibulové bagety jsou nadýchané a mají jemnou chuť karamelizované cibule. Vyzkoušejte snadný a rychlý recept z Youtube kanálu Vaříme s Mozkem.
Kvásek
Těsto
Na potření a posypání
Na rozpáleném oleji smažte 2–3 minuty, nadrobno nakrájenou, cibuli. Poté ji odložte bokem a nechte ji vychladnout.
V misce smíchejte vlažnou vodu s cukrem, droždím a moukou. Z ingrediencí nechte vzejít kvásek – potrvá to 30 minut.
Poznámka: Misku s kváskem přikryjte utěrkou a nechte ji stát na teplém místě.
Mouku smíchejte se solí, kváskem a smaženou cibulí. Vytvořte těsto, které přikryjte utěrkou a nechte ho kynout, na teplém místě, 1 hodinu.
Vykynuté těsto znovu prohněťte a rozdělte ho na 8 stejně velkých kusů, z nichž vytvarujte malé bagety, které odkládejte na plech vyložený pečicím papírem.
Na plechu nechte bagety, v teple, kynout dalších 20 minut a poté je, v jejich středu, nařízněte nožem a potřete vodou. Pečivo posypte mákem a pečte ho v předehřáté troubě na 200 °C po dobu 25 minut.
Cibulové bagety nechte volně vychladnout a podávejte je s oblíbenou pomazánkou.
Tip: Pečivo můžete servírovat také jako přílohu k salátům, polévkám nebo masovým pokrmům.
Pokud rádi pečete, přidejte se do naší FB skupiny Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Vaříme s Mozkem