Ukrajinská polévka s knedlíčky - postup přípravy
Vymýšlet neustále další a další polévky pro svou rodinu není snadné. Vývary nejde jíst neustále dokola a krémové polévky také každý nemusí. Tuto si ale zaručeně vaše rodina zamiluje. Zpestřete denní menu a určité potěšíte každého. Její úspěch spočívá ve speciálním vývaru a lákavých knedlíčcích připravených podle úžasného receptu. Tato lahodná večeře dodá energii a posiluje zdraví.
Vývar
Knedlíčky
Vložte kuře do hrnce s vodou, přiveďte k varu a poté snižte teplotu. Do vývaru přidejte malý kousek mrkve a cibule, odstraňte pěnu. Vařte asi 30 minut. V misce rozšlehejte vejce, sůl a pepř, přidejte zakysanou smetanu, promíchejte do hladka. Poté po částech přidávejte prosátou mouku a vypracujte vláčné těsto podobné zakysané smetaně.
Usmažte nakrájenou cibuli s paprikou a strouhanou mrkví na rostlinném oleji. Ke konci přidejte bobkový list. Do vývaru s kuřetem dejte nakrájené brambory. Přiveďte opět k varu a vařte na mírném ohni po dobu 20 minut. Pomocí lžíce vložte knedlíčky do polévky a přidejte smaženou zeleninu. Můžete přidat i koření a sušené bylinky. Na mírném ohni nechte polévku probublávat pod pokličkou. Při podávání k polévce můžete přidat domácí chléb a zakysanou smetanu.