Kuřecí stehýnka zapečená s mrkví a bramborami - postup přípravy
Kuřecí maso lze připravovat na velké množství způsobů. Tento jednoduchý a velmi chutný recept je vhodný jako rychlá večeře na všední dny. Díky pečení v jednom pekáči získá kuře velmi šťavnatou konzistenci a zelenina výbornou křupavou a nasládlou masovou chuť.
Ingredience pro:
6 porcí
Ingredience
Marináda
- Kuřecí stehýnka očistěte a vložte do větší misky.
- Přidejte olivový olej a promněte, aby maso zcela obalil.
- Každé stehýnko poté zvlášť posypte kořením, pepřem, solí a sladkou paprikou a nechte minimálně 3 hodiny marinovat v lednici.
- Jakmile je maso namarinované, očistěte brambory a nakrájejte je na měsíčky
- Očistěte mrkev a nakrájejte ji na proužky.
- Zeleninu vložte do větší mísy, přidejte olej, posypte ji oreganem a provensálským kořením, osolte a důkladně promíchejte.
- Připravte si plech nebo zapékací mísu a vymažte jej olejem.
- Na plech nasypte zeleninu a rozprostřete ji rovnoměrně po povrchu.
- Poté poskládejte na zeleninu kuřecí stehna a vše zalejte zbylou marinádou.
- Plech přikryjte alobalem a vložte do trouby předehřáté na 170 °C přibližně hodinu.
- Poté sejměte fólii, zvyšte teplotu na 200 °C a pečte dalších 20 minut, dokud zelenina i maso zcela nezměknou a nedosáhnou mírně nahnědlou barvu.
Zapečené kuřecí maso se zeleninou je možné podávat s čerstvým salátem.