Bramborová roláda s mletým masem a čedarem - postup přípravy
Zajímavým způsobem můžete připravit brambory, mleté maso a sýr v podobě originální slané rolády. Je výborná teplá i studená a skvěle se hodí jako oběd i pohoštění pro různé příležitosti.
Na bramborový plát
Na masovou směs
Oloupejte velké brambory a nakrájejte je na tenké plátky. Dejte na plech pečicí papír a na něj nasypejte asi 150 gramů strouhaného čedaru. Poté na něj položte plátky brambor tak, aby se navzájem překrývaly a vytvořily jednolitou plochu. Posolte je a potřete trochou oleje. Vložte plech do předem vyhřáté trouby na 200 °C a pečte brambory asi 30 minut.
Na pánev dejte olej a mleté maso a smažte ho, dokud se nezatáhne. Poté přidejte nadrobno nakrájenou cibuli a zelené papriky. Vše zarestujte a přidejte lisovaný česnek. Do pánve pak dejte rajčatovou omáčku, rajčatový protlak a prosmahněte. Nakonec přidejte sladkou papriku, černý pepř, kmín, tymián, sůl a trochu sekané petrželky a opět prosmahněte.
Rozprostřete masovou směs rovnoměrně na brambory a posypejte ji asi 100 gramy strouhaného čedaru. Poté vše za pomoci pečicího papíru srolujte do rolády. Nakonec vršek posypte zbytkem sýru. Vložte plech s roládou do předem vyhřáté trouby na 200 °C a pečte ji asi 10 minut.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.