Bramborové řízky se sýrem - postup přípravy
Bramborové řízky jsou jedno z tzv. zbytkových jídel, tedy těch, která lze vytvořit z toho, co doma zbylo ze včerejšího oběda. Inspirujte se receptem, který s námi sdílela paní Lenka Sedláčková.
Ingredience
Brambory uvařte v osolené vodě doměkka (můžete použít i vařené brambory, které vám zbyly od oběda) a nastrouhejte je najemno. Přidejte jemně strouhaný sýr gouda a rovněž nastrouhaný salám. Přiklepněte dvě vajíčka a nadrobno nasekanou petrželku (případně můžete použít sušenou), sůl, pepř a grilovací koření a uhněťte soudržné těsto.
Z bramborového těsta vytvořte placičky, které po obou stranách obalte ve strouhance. Vyskládejte je na plech potřený olivovým olejem, vrchní stranu placiček rovněž olejem jemně postříkejte a dejte je péct do trouby rozehřáté na teplotu 180 °C dozlatova. Pokud chcete, můžete namísto pečení placičky také osmažit v pánvi.
Hotové bramborové řízky nechte minutku odpočinout a podávejte s čerstvou nebo nakládanou zeleninou nebo zeleninovým salátem.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.