Citronové řezy à la cheesecake - postup přípravy
Citronové řezy jsou plné osvěžující chuti a smetanového krému, který vás uchvátí už při prvním soustu. Ohromte své hosty luxusním dezertem, hotovým za pár minut.
Sušenkový korpus
Sýrová náplň
Citronový krém
Sušenky rozmixujte na jemný prášek, do kterého vmíchejte rozpuštěné máslo. Směs rozprostřete na plech, pokrytý pečicím papírem, zarovnejte ji dohladka a pečte v předehřáté troubě na 170 °C po dobu 8–10 minut.
Sušenkový korpus vyjměte z trouby a její teplotu snižte na 160 °C. Pokračujte s přípravou sýrové náplně. Smetanový sýr šlehejte 2–3 minuty, dokud nebude nadýchaný.
Poznámka: Všechny ingredience musí mít pokojovou teplotu.
Za stálého šlehání do něj postupně přidejte cukr, citronovou šťávu, citronovou kůru a vanilkový cukr. Pokračujte ve šlehání dalších 30 vteřin.
Tip: Kůru nastrouhejte z dobře omytého a chemicky neošetřeného citronu.
Následně přidejte vejce, jedno po druhém, zakysanou smetanu a směsí pokryjte upečený korpus ze sušenek. Dezert pečte v předehřáté troubě na 160 °C po dobu 35–40 minut.
Poznámka: Směs vyšlehejte po každém přidání vejce.
Po upečení nechte dezert volně vychladnout a poté ho vložte na 4 hodiny do lednice. Na závěr připravte citronový krém. V rendlíku smíchejte cukr se škrobem, vaječnými žloutky, citronovou kůrou, citronovou šťávou a vodou.
Směs vařte 6 minut, do zhoustnutí. Jakmile začne směs bublat, pokračujte ve vaření dalších 30 vteřin a rendlík odstavte z tepla.
Do krému vmíchejte máslo, které nechte rozpustit a krém přelijte do mísy, kde ho překryjte potravinovou fólií a nechte ho volně vychladnout.
Tip: Aby se na krému nevytvořil škraloup, fólii na něj položte tak, aby se ho přímo dotýkala.
Vychladlým krémem potřete základ dezertu, který překryjte potravinovou fólií a vložte na 1 hodinu do lednice. Okraje citronových řezů à la cheesecake zarovnejte a dezert servírujte nakrájený na kousky.
Tip: Každou porci podávejte ozdobenou kouskem citronu a lístkem máty.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Кулинарим с Таней