Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Citronové řezy à la cheesecake

5,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 25 minut
čas vaření Vaření: 59 minut

Citronové řezy à la cheesecake - postup přípravy

Citronové řezy jsou plné osvěžující chuti a smetanového krému, který vás uchvátí už při prvním soustu. Ohromte své hosty luxusním dezertem, hotovým za pár minut.

Ingredience pro:
1 plech
+ -

Sušenkový korpus

Sýrová náplň

Citronový krém

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Sušenky rozmixujte na jemný prášek, do kterého vmíchejte rozpuštěné máslo. Směs rozprostřete na plech, pokrytý pečicím papírem, zarovnejte ji dohladka a pečte v předehřáté troubě na 170 °C po dobu 8–10 minut. 

2. KROK

Sušenkový korpus vyjměte z trouby a její teplotu snižte na 160 °C. Pokračujte s přípravou sýrové náplně. Smetanový sýr šlehejte 2–3 minuty, dokud nebude nadýchaný.

Poznámka: Všechny ingredience musí mít pokojovou teplotu.

3. KROK

Za stálého šlehání do něj postupně přidejte cukr, citronovou šťávu, citronovou kůru a vanilkový cukr. Pokračujte ve šlehání dalších 30 vteřin. 

Tip: Kůru nastrouhejte z dobře omytého a chemicky neošetřeného citronu. 

4. KROK

Následně přidejte vejce, jedno po druhém, zakysanou smetanu a směsí pokryjte upečený korpus ze sušenek. Dezert pečte v předehřáté troubě na 160 °C po dobu 35–40 minut.

Poznámka: Směs vyšlehejte po každém přidání vejce. 

5. KROK

Po upečení nechte dezert volně vychladnout a poté ho vložte na 4 hodiny do lednice. Na závěr připravte citronový krém. V rendlíku smíchejte cukr se škrobem, vaječnými žloutky, citronovou kůrou, citronovou šťávou a vodou.  

6. KROK

Směs vařte 6 minut, do zhoustnutí. Jakmile začne směs bublat, pokračujte ve vaření dalších 30 vteřin a rendlík odstavte z tepla. 

7. KROK

Do krému vmíchejte máslo, které nechte rozpustit a krém přelijte do mísy, kde ho překryjte potravinovou fólií a nechte ho volně vychladnout. 

Tip: Aby se na krému nevytvořil škraloup, fólii na něj položte tak, aby se ho přímo dotýkala.

8. KROK

Vychladlým krémem potřete základ dezertu, který překryjte potravinovou fólií a vložte na 1 hodinu do lednice. Okraje citronových řezů à la cheesecake zarovnejte a dezert servírujte nakrájený na kousky. 

Tip: Každou porci podávejte ozdobenou kouskem citronu a lístkem máty.

9. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

10. KROK

Videopostup krok za krokem

11. KROK
Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů