Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Cizrnová polévka se zeleninou

3,7
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 26 minut

Cizrnová polévka se zeleninou - postup přípravy

Uvařte si cizrnovou polévku, která je plná výživné zeleniny. Chutná skvěle, dokonale zasytí a mohou si ji dovolit i lidé, kteří se snaží zbavit přebytečných kilogramů.

Ingredience pro:
5 porcí
+ -

Základ

Na smažení

Zdobení

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

V hrnci na rozpáleném oleji smažte nadrobno nakrájenou cibuli 2–3 minuty. Přidejte oloupanou, nakrájenou mrkev a po 3 minutách také řapíkatý celer s nadrobno nakrájeným česnekem. 

2. KROK

Zeleninu ochuťte italskými bylinkami, mletou sladkou paprikou a následně k ní přidejte na kostičky nakrájené papriky. 

Poznámka: Před krájení z paprik odstraňte semeník. 

3. KROK

Po dalších 2 minutách zeleninu zalijte vývarem, do kterého vmíchejte také 200 g cizrny. Obsah hrnce promíchejte, zakryjte pokličkou a vařte 3 minuty. 

4. KROK

Do polévky vmíchejte růžičky omyté brokolice, pokrm ochuťte solí, pepřem a pokračujte ve vaření dalších 3–5 minut, pod pokličkou. Nakonec do polévky vmíchejte nasekanou petrželku.

5. KROK

Mezitím smažte v samostatné pánvi s rozpáleným olivovým olejem 2 lžíce cizrny po dobu 3–5 minut. Uvařenou polévku rozmixujte a vmíchejte do ní smetanu. 

Tip: Do polévky můžete vmíchat ještě trochu petrželky.

6. KROK

Cizrnovou polévku servírujte posypanou osmaženou cizrnou a nasekanou petrželkou. 

Poznámka: Polévka chutná skvěle horká, ale potěší váš mlsný jazyk i v letních dnech, zastudena.

7. KROK

Pokud se vám recept líbil, více podobných najdete v naší FB skupině Nejlepší recepty na polévky.

8. KROK

Videopostup krok za krokem

9. KROK

Zdroj receptu: Essen Kochen

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů