Cizrnová polévka se zeleninou - postup přípravy
Uvařte si cizrnovou polévku, která je plná výživné zeleniny. Chutná skvěle, dokonale zasytí a mohou si ji dovolit i lidé, kteří se snaží zbavit přebytečných kilogramů.
Základ
Na smažení
Zdobení
V hrnci na rozpáleném oleji smažte nadrobno nakrájenou cibuli 2–3 minuty. Přidejte oloupanou, nakrájenou mrkev a po 3 minutách také řapíkatý celer s nadrobno nakrájeným česnekem.
Zeleninu ochuťte italskými bylinkami, mletou sladkou paprikou a následně k ní přidejte na kostičky nakrájené papriky.
Poznámka: Před krájení z paprik odstraňte semeník.
Po dalších 2 minutách zeleninu zalijte vývarem, do kterého vmíchejte také 200 g cizrny. Obsah hrnce promíchejte, zakryjte pokličkou a vařte 3 minuty.
Do polévky vmíchejte růžičky omyté brokolice, pokrm ochuťte solí, pepřem a pokračujte ve vaření dalších 3–5 minut, pod pokličkou. Nakonec do polévky vmíchejte nasekanou petrželku.
Mezitím smažte v samostatné pánvi s rozpáleným olivovým olejem 2 lžíce cizrny po dobu 3–5 minut. Uvařenou polévku rozmixujte a vmíchejte do ní smetanu.
Tip: Do polévky můžete vmíchat ještě trochu petrželky.
Cizrnovou polévku servírujte posypanou osmaženou cizrnou a nasekanou petrželkou.
Poznámka: Polévka chutná skvěle horká, ale potěší váš mlsný jazyk i v letních dnech, zastudena.
Pokud se vám recept líbil, více podobných najdete v naší FB skupině Nejlepší recepty na polévky.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Essen Kochen

