Cuketová frittata - postup přípravy
Mladé cukety jdou zapéci se šlehanými vejci a parmazánem jako skvělá italská frittata, která může být chutnou snídaní nebo svačinou hned pro celou rodinu. Díky česneku a petrželce má navíc velice originální chuť.
Na frittatu
Cukety omyjte a zbavte konců. Poté je i neoloupané nakrájejte na kolečka silná zhruba 3 milimetry. Cibuli nakrájejte na půlkolečka a česnek na malé kousky. Do misky si rozklepněte sedm vajec a metlou je rozšlehejte. Nasekejte petrželku, přidejte ji k vejcím a dle chuti vše osolte a opepřete. Poté k nim nastrouhejte parmazán a zamíchejte.
Když budete mít všechny suroviny připravené, dejte na dostatečně velkou pánev, na kterou máte k dispozici i vhodnou poklici, trochu oleje a začnete na něm smažit cibuli, kterou občas promíchejte. Po 2 minutách k cibuli přidejte česnek a smažte dalších 30 sekund. Pak přidejte cuketová kolečka, dle chuti osolte a opepřete a smažte 5 minut.
K zelenině na pánvi nalijte vejce s parmazánem a petrželkou. Na začátku mírně zamíchejte a poté přikryjte poklicí a smažte 2 až 3 minuty na mírném až středním plameni. Následně ji odklopte, vezměte dostatečně velký talíř, na něj obsah překlopte a dejte zpět do pánve smažit druhou stranu. Přikryjte poklicí a smažte další 2 minuty. Na povrchu by měla být mírně hnědá a uvnitř nadýchaná. Ozdobte trochou nasekané petrželky a servírujte.