Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Cuketové palačinky s ovčím sýrem a ořechy

4,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 15 minut

Cuketové palačinky s ovčím sýrem a ořechy - postup přípravy

Cukety jsou nejen chutné, ale i blahodárné pro náš organismus. Díky nim doplníte potřebné vitamíny a minerály. V oblibě mají tento druh zeleniny především vegetariáni. Právě jim by se mohl zalíbit tento velmi chutný recept na cuketové palačinky s ovčím sýrem a ořechy. Avšak pochutnají si určitě i ti, co maso běžně jedí. Pokrm je přímo nadupaný zdravými potravinami. Přesvědčte se!

Ingredience pro:
4 porce

Základ

Náplň

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Cuketu omyjte, odstraňte stopky a nastrouhejte na hrubém struhadle. Posolte a nechte pustit šťávu. Přebytečnou tekutinu následně odlijte, zeleninu smíchejte s vejci a palačinkové těsto máte hotové. Pusťte se tedy do pečení palačinek.




Na pánvi si rozehřejte trochu oleje a vlijte do ní naběračkou část těsta z cuket a vajec. Rozprostřete po celém dnu pánve a smažte z obou stran do zlatova. Hotové cuketové palačinky můžete nechat ještě chvíli na papírových kuchyňských utěrkách, aby se odsál přebytečný tuk.


Do mixéru nasypte kousky čerstvých bylinek, stroužky oloupaného česneku, vlašské ořechy, zakápněte zakysanou smetanou a umixujte hladkou homogenní hmotu. Tu pak smíchejte s ovčím sýrem, nebo fetou. Dochutit můžete i kořením dle obliby. Krém do palačinek dejte pro zatím do lednice vychladit.

Když máte palačinky z cuket i krém z ovčího sýra hotový, je potřeba tyto komponenty pouze spojit. Jednotlivé palačinky potírejte dostatečnou vrstvou sýrové náplně a zarolujte. Podávejte teplé. Tento pokrm je však chutný i studený. V podstatě se jedná o ideální lehký oběd, či večeři během letních měsíců. Jídlo potěší nejen vegetariány, ale i ty, kteří potřebují zhubnout. Palačinky z cuket jsou prakticky dietní, stejně jako krémová náplň ze sýra. Pakliže vám nechutná ovčí sýr, nebo feta, můžete samozřejmě použít i jiný druh. Skvěle se hodí například i kozí. Přejeme dobrou chuť!

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů