Domácí husté mascarpone ze 2 surovin - postup přípravy
Domácí husté mascarpone skvěle poslouží k přípravě dezertů i krémových omáček. Výhodou receptu je jednoduchá příprava, která vyžaduje použití jen 2 ingrediencí.
Ingredience
Na vymazání
Trochou másla vymažte rendlík, vlijte do něj smetanu a přiveďte ji k varu, za stálého míchání. Po 2–3 minutách, jakmile se začne vařit, přidejte citronovou šťávu.
Poznámka: Citronová šťáva pomůže smetaně zhoustnout.
Po 5 minutách vaření rendlík odstavte z tepla a smetanu nechte volně vychladnout v pokojové teplotě. Potrvá to přibližně půl hodiny.
Na misku položte cedník, vyložený plátýnkem a vychladlou smetanu do něj nalijte. Misku zakryjte pokličkou nebo talířem a vložte ji na 12–24 hodin do lednice.
Po této době domácí husté mascarpone uchovávejte ve vzduchotěsné nádobě, v lednici.
Poznámka: Sýr co nejdřív zkonzumujte a při nabírání dbejte na to, abyste ho nekontaminovali.
Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Yummy food

