Domácí ovocné nanuky s bílou čokoládou - postup přípravy
Kupované nanuky z obchodu jsou sice dobré, nikdy ale přesně nevíte, co všechno se v nich nachází, a ty pořádné jsou navíc mnohdy předražené. Ani k jednomu z těchto problémů nedojde, jakmile si zkusíte udělat nanuky domácí.
Nanuky
Poleva
Nalijte do pánve vodu a nechejte ji ohřívat na sporáku. Přisypejte do ní cukr krystal a přilijte šťávu z pomeranče či citronu. Nakonec do směsi dodejte i nakrájenou broskev a lesní ovoce. Za stálého míchání směs ohřívejte, dokud se neprovaří a suroviny se nezačnou propojovat. Hotovou směs přelijte do mísy a nechejte ji vychladnout, poté ji rozmixujte dohladka. Přidejte do mísy jogurt a promíchejte směs stěrkou.
Nachystejte si formičky na nanuky, zasuňte do nich dřívka a nalijte do nich vzniklou směs. Dejte nanuky na pět až šest hodin do mrazáku a poté připravte polevu. Bílou čokoládu nechejte rozpustit a přilijte k ní rostlinný olej. Nalijte hotovou polevu do jakékoliv menší skleničky a hotový nanuk do ní ponořte. Poté máte hotovo a můžete nanuky podávat, dobrou chuť!