Houbové těstoviny se zelným salátem - postup přípravy
Pokud milujete jednoduchá jídla, jsou zapečené houbové těstoviny se zelným salátem podle receptu paní Marie Kopalové ideální volbou. Využijete do něj navíc základní suroviny, které máte jistě běžně doma a houby, na jejichž sběr je právě nejvhodnější čas.
Houbové těstoviny
Zelný salát
Zapečené houbové těstoviny
1. Těstoviny uvařte dle pokynů na obalu. Měly by být al dente. Poté slijte a nechte stranou.
2. Houby pečlivě očistěte od hrubých nečistot a otřete vlhkým hadříkem. Neoplachujte je pod tekoucí vodou.
3. Očištěné houby nakrájejte na plátky či kostičky.
4. Cibuli a česnek oloupejte. Cibuli nakrájejte najemno, česnek na plátky.
5. Na pánvi rozpalte sádlo. Osmahněte cibulku s česnekem, následně přidejte houby.
6. Ochuťte solí, pepřem a mletým kmínem. Přikryjte pokličkou a duste asi 20 minut.
7. Houby promíchejte s uvařenými těstovinami a přesuňte do pekáčku.
8. Přelijte rozšlehanými vajíčky a nechte zapéct. Pečte v troubě vyhřáté na 180 °C asi 20 minut.
9. Před podáváním můžete zapečené houbové těstoviny posypat strouhaným parmezánem a nasekanou zelenou částí jarní cibulky.
Zelný salát
1. Hlávku zelí spařte horkou vodou a následně nakrouhejte najemno.
2. Mrkev oloupejte a nastrouhejte na jemném struhadle.
3. Nastrouhanou mrkev smíchejte se zelím, dochuťte solí, pepřem a kmínem.
4. Z vodu, octa a cukru připravte zálivku, kterou zeleninu přelijte. Dbejte na to, aby byl cukr řádně rozpuštěný.
5. Do salátu vmíchejte olej a nechte odležet.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.