Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Indické placky „Roti“ z červené řepy

3,8
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 18 minut

Indické placky „Roti“ z červené řepy - postup přípravy

Placky „Roti“ z červené řepy jsou křupavé a mají lehce nasládlou chuť. Poslouží jako příloha nejen k indickým jídlům i jako samostatný pokrm s oblíbeným dipem.

Ingredience pro:
3 kusy
+ -

Základ

Na obalení a pomazání

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Předvařenou oloupanou řepu rozmixujte se zelenými chilli papričkami, zázvorovou česnekovou pastou a vodou. Vzniklou směs ochuťte solí, mango práškem, koptským kmínem, kořením garam masala a mletým kmínem. 

2. KROK

Do směsi poté vmíchejte také nasekané listy koriandru s moukou a olejem a vytvořte těsto, které nechte 5 minut uležet. 

Poznámka: Mouku do směsi přidejte nadvakrát, aby se ingredience lépe propojily. 

3. KROK

Z těsta vytvářejte malé kuličky, které obalte v troše mouky a vyválejte z nich tenké placky, které smažte z každé strany 2–3 minuty. 

Poznámka: Před smažením potřete každou placku trochou oleje. 

4. KROK

Po usmažení každou placku roti potřete trochou másla a servírujte ji s oblíbeným dipem, salátovými okurkami  a nasekanou petrželkou. 

Tip: Indické placky roti můžete servírovat jako přílohu k jídlům, ale také je servírovat samostatně s jogurtem nebo jiným oblíbeným dipem.

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK

Zdroj receptu: Tasty Appetite

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů