Jak si připravit sádlo s cibulovými slupkami na různé způsoby - postup přípravy
Sádlo, ale také slaninu nebo špek, lze připravovat vařením s různými přísadami. Jednou z nich jsou cibulové slupky, které dodávají masu příjemnou kouřovou krustu. Zde jsou některé z těchto výborných receptů.
Ingredience pro:
1 porce
Vařené sádlo s cibulovými slupkami
Sádlo vařené s cibulovými slupkami a česnekem
Vařené sádlo v cibulových slupkách se švestkami
Solené vepřové sádlo s cibulovými slupkami
Vařené sádlo s cibulovými slupkami
- Nalijte do většího hrnce vodu a přiveďte ji k varu.
- Přidejte cibulové slupky, bobkový list, pepř nebo papriku a sůl.
- Nakrájejte sádlo na kousky, přidejte je do vody a vařte 40 minut.
- Po uvaření vyjměte z lázně a ochlaďte.
- Prolisujte česnek a potřete každý kousek směsí česneku a pepře, zabalte samostatně do plastových pytlíků a vložte do mrazáku.
Pokrm se podává nakrájen s pečivem a pochutinami.
Sádlo vařené s cibulovými slupkami a česnekem
- Odstraňte ze slaniny kůži a nakrájejte ji na větší kostky.
- Cibulové slupky důkladně opláchněte a dejte je vařit na 10 minut.
- Poté přidejte sůl, bobkový list a pepř.
- Následně vložte do hrnce maso a vařte 20-25 minut, jakmile lze maso dobře propíchnout, je hotové.
- Nechte ještě 15 minut stát, poté kousky masa vyjměte z lázně a potřete směsí česneku a pepře.
- Uchovávejte v lednici nebo v mrazáku.
Vařené sádlo v cibulových slupkách se švestkami
- Do většího hrnce nalejte vodu a přidejte slupky, omyté sušené švestky, sůl, cukr, pepř a bobkový list, za stálého míchání přiveďte k varu.
- Jakmile je směs dostatečně vyvařená, vložte do ní sádlo a vařte na středním ohni půl hodiny.
- Po půl hodině sporák vypněte a nechte 10 hodin stát pod pokličkou.
- Následně vyjměte sádlo ze solanky, osušte a potřete kořením a nechte chladit v lednici.
Pokrm se podává za studena s pečivem a pochutinami.
Solené vepřové sádlo s cibulovými slupkami
- Maso (sádlo) opláchněte a osušte, nakrájejte na větší kousky a do povrchu udělejte zářezy.
- Obalte maso v soli.
- Česnek oloupejte a nakrájejte na plátky. Vložte je do zářezů.
- Dokořeňte sádlo pepřem, vložte je do nádoby s poklicí a nechte dva dny v chladu marinovat.
- Po dvou dnech můžete začít připravovat solanku – nalejte do hrnce vodu, nasypte do ní cibulové slupky a přiveďte k varu.
- Slupky vařte přibližně 10 minut, poté do vývaru vložte připravené maso a nechte je 20 minut vařit (v této fázi lze také přidat bobkový list).
- Po 20 minutách by mělo být sádlo uvařené – vyjměte je z lázně, potřete paprikovým kořením.
- Nechte ještě den odležet v lednici.
Pokrm se podává studený s pečivem a pochutinami.