Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Jednoduchá pečená kuřecí stehýnka

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 60 minut
čas vaření Vaření: 45 minut

Jednoduchá pečená kuřecí stehýnka - postup přípravy

Drůbež je v našich kuchyních velmi populární. Ne vždy je nutné péct kuře klasickým způsobem. Zkuste originální pečená stehýnka, která jsou nejenom jednoduchá, ale i velmi chutná

Ingredience pro:
4 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka:

Základem je ochucení kuřecích stehen. Omyté a očištěné je dejte do mísy, kam k nim postupně přidáte sůl, černý pepř a dále také dvě vajíčka. Vše důkladně promíchejte tak, aby se vzniklá směs co nejvíce a rovnoměrně dostala na maso. Takto můžete nechat uležet několik hodin v lednici, ale i v případě časové nouze postupovat dále.




Obalte ve strouhance

Naložená kuřecí stehýnka se dále obalují ve strouhance, podobně jako řízky v trojobalu. Díky vaječné směsi by měla strouhanka na kuřeti velmi dobře držet. Takto obalená stehna následně vyskládejte na plech pokrytý pečicím papírem. Snažte se dodržet dostatečné rozestupy mezi jednotlivými kusy.

Pečení v troubě

Plech s vyskládaným masem zamíří do trouby, vyhřáté na 180 stupňů Celsia. Při této teplotě se maso peče zhruba 45 minut. Tato doba zaručí, že maso bude měkké a šťavnaté a díky použité strouhance se na stehnech vytvoří také dokonalá křupavá kůrka.


S plátkem citronu

Po vyndání jsou pečená kuřecí stehna hotová. Servírovat je můžete podobně, jako klasické řízky, a to s plátkem citronu a libovolnou přílohou. Na rozdíl od řízků mají výhodu v tom, že jsou podstatně dietnější. Na přípravu nebyla použita ani jediná kapka oleje. Přesto jídlo dokonale chutná.

Tento recept může mít i řadu různých variací. Jak v podobě toho, že místo stehen využijete třeba stehenní nebo prsní řízky, či klasická křídla. Stejně tak je možné do základní vaječné marinády přidávat i různé další koření, jako třeba červenou papriku, nebo klasický i medvědí česnek. Fantazii vašim chutím se v rámci tohoto receptu meze rozhodně nekladou.

Video postup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů