Jemná kuřecí prsíčka ve smetanové kari omáčce - postup přípravy
Jemná smetanová omáčka s příchutí kari koření a v ní ten nejjemnější kuřecí steak, který jste kdy jedli. Tuhle báječnou a lahodnou večeři můžete doplnit o bramborové hranolky nebo jen vařené či opečené brambory a parádní dobrota je na světě.
Ingredience
Jarní zelenou cibulku očistěte od kořínků a povadlých či seschlých vrstev a nakrájejte ji na jemná kolečka. Na kamnech rozehřejte pánev s trochou olivového oleje či přepuštěného másla a přihoďte na ni cibuli, kterou mírně orestujte. Mezitím kuřecí prsíčka důkladně umyjte a osušte papírovými utěrkami od zbytků vody, zbavte je případně kostí a kůže a každé prsíčko podélně rozdělte na dva tenčí plátky.
Z každé strany připravené kuřecí maso osolte a posypejte mletým černým pepřem, případně dalším svým oblíbeným kořením na kuře a přihoďte maso na pánev k cibulce. Restujte kuře na středním ohni z každé strany dvě až tři minuty, dokud nezíská krásně zlatavou barvu. Pak jej podlijte 50 ml vody, zmírněte plamen na minimum a nechte probublávat.
Mezitím smíchejte v misce plnotučnou hořčici se smetanou na vaření a kari kořením. Směs důkladně prošlehejte vidličkou, aby se ingredience propojily a nalijte ji do pánve k masu. Vše společně vařte na mírném ohni, dokud maso není úplně měkké a jemné. Pokud chcete, dochuťte omáčku solí nebo mletým černým pepřem a můžete přidat i pár strouhnutí muškátového oříšku.