Kuřecí nudličky Stroganoff - postup přípravy
Zatímco klasický Stroganoff se vyznačuje použitím hovězího masa, které přeci jen potřebuje nějakou tu chvíli na to, aby změklo, varianta z kuřecího je doslova minutková. Recept na kuřecí Stroganoff sdílel Youtube kanál Recepty bez brepty.
Ingredience
Nasekejte nahrubo dvě šalotky a jednu červenou cibuli. Kyselé okurky nakrájejte na kolečka a žampiony na plátky. Kuřecí prsíčka podélně rozkrojte napůl a vzniklé plátky rozkrájejte na nudličky. Maso osolte a opepřete a dobře promíchejte.
V hrnci rozehřejte 2 lžíce sádla a osmahněte v něm cibuli dozlatova. Přidejte rajčatový protlak a za stálého míchání ho restujte 3 minuty. Směs ochuťte tymiánem, promíchejte ji a zalijte ji bílým vínem. Víno nechte za občasného míchání kompletně odpařit. Obsah hrnce zalijte vývarem, promíchejte a nechte ho 15 minut vařit.
Mezitím do pánve nalijte trochu rostlinného oleje, vsypte na něj pokrájené žampiony a nechte je restovat ze všech stran dozlatova. Když zezlátnou, přisypejte je do hrnce s vroucím základem. Poté v pánvi stejným způsobem zarestujte kyselé okurky a opět je přidejte do hrnce s omáčkou. Omáčku zjemněte zakysanou a sladkou smetanou a důkladně promíchejte.
Nakonec v pánvi s trochou oleje orestujte kuřecí nudličky dozlatova a doměkka. Jakmile je přidáte do hrnce s omáčkou, už ji dále nevařte. Jen ji promíchejte, odstavte ze sporáku a podávejte s domácími bramborovými hranolky, opečenými brambory nebo s vařenou rýží.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Recepty bez brepty