Kuřecí prsa po římsku s rýží - postup přípravy
Kuřecí prsa si můžete originálně připravit na pánvi ve vynikající omáčce s paprikami, servírují se s rýží. Recept nám poskytla paní Lenka Sedláčková.
Ingredience
Naporcujte si kuřecí prsa na menší kusy, ideální jsou delší proužky. Maso podle chuti osolte a opepřete. Dejte na pánev trochu sádla a prsa na něm osmahněte.
Pak maso vyndejte. Přidejte na kostičky nakrájenou cibuli a nechte ji na tuku smažit, dokud nezesklovatí. Mezitím si nakrájejte na proužky červenou a žlutou papriku, přihoďte ji na pánev a prosmahněte.
Na pánev k zelenině přidejte oregano, rajčatový protlak a vše zarestujte. Pak přilijte trochu vody (ještě lépe kuřecího vývaru), zamíchejte, osolte, vraťte do pánve maso, přiklopte a nechte vše asi 20 minut dusit na mírném plameni.
Pak maso opět vyjměte a zaprašte omáčku trochou hladké mouky. Dle chuti ji dosolte, mírně oslaďte a přidejte lisovaný česnek. Vše provařte, vraťte do omáčky ohřát maso a servírujte s rýží.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.