„Líné“ smetanové pohárky s kávou - postup přípravy
Když se chcete rozmazlovat něčím opravdu lahodným a krásným, vyzkoušejte tento snadný pohárek ze smetany, žervé, sušenek a trochy kávy podle receptu od paní Kateřiny Kaštanové.
Ingredience
Sušenky Lotus nebo jiné, které máte rádi, rozdrťte v mixéru na jemný prach a vložte je na dno pohárků. Trochu si jich odložte stranou na finální ozdobení.
Smetanu vyšlehejte do pěny a zapracujte do ní žervé a moučkový cukr podle chuti. Výslednou směsí naplňte zdobicí sáček. Uvařte si kávu a připravte cukrářské piškoty.
Do pohárků na sušenkovou vrstvu položte trochu smetanového krému, na něj rozložte cukrářské piškoty, které předem nechte nasáknout kávou, a na ně opět smetanovou směs. Takto střídejte vrstvy, dokud vám nedojde místo v pohárku. Vrchní vrstvu krému polijte čokoládovou či karamelovou polevou a posypejte odloženou sušenkovou drtí. Pohárky nechte vychladit a ztuhnout a s radostí podávejte.