Marokánky s kokosem - postup přípravy
Pokud máte chuť na něco, co můžete jen tak zakousnout u seriálu či ranní kávičky, rozhodně vsaďte na tyto chutné marokánky. Připravíte je vcelku jednoduše a výsledek stojí za to. Recept nám poskytla paní Lenka Kejíková.
Těsto
Na ozdobu
Do hrnce nalijte smetanu, přidejte k ní cukr a postupně suroviny rozehřejte. Přidejte med, máslo, důkladně promíchejte a provařte do husté konzistence. Dále do směsi přidejte mouku, promíchejte, provařte na hustou kaši, a nakonec přidejte i arašídy, pomerančovou kůru a kandované ovoce.
Směs vždy naberte na lžíci a naneste ji jako hromádku na plech vyložený pečicím papírem. Všechny hromádky rozetřete na slabé placky. Vložte do trouby předehřáté na 180 stupňů péct na 10 až 15 minut. Po vychladnutí marokánky potřete polevou (nebo je do ní namáčejte) a zasypejte strouhaným kokosem na ozdobu. Po zatuhnutí polevy podávejte, dobrou chuť!