Nadýchaná buchta s jablky a skořicovou polevou - postup přípravy
Ze série jednoduchých buchet pochází dnešní recept na nadýchanou jablkovou dobrotu, která se sama rozpouští v ústech a navíc je velmi jednoduchá, rychlá a nenáročná na suroviny. Navíc ji můžete dozdobit podle vlastní fantazie a přidat mezi pláty těsta třeba smetanovou náplň a navrch šlehačku. My jsme pro začátek vybrali báječnou skořicovou polevu, která koláč zjemní a dodá mu vůni a šmrnc. Určitě se vám i vašim strávníkům bude velmi zamlouvat.
Ingredience
Návod na přípravu:
Máslo vložte do vhodné misky a dejte do mikrovlnné trouby rozpustit. Pak ho nechte opět zchladit.
Jablka důkladně omyjte a osušte papírovou utěrkou. Oloupejte slupku, rozdělte jablka na čtvrtky a vykrájejte bubáky, stopky a jadřince. Každou očištěnou čtvrtku jablka pak nožem nakrájejte na tenké plátky.
Do misky vyklepněte pět vajíček a přidejte k nim cukr. Ručně metlou nebo elektrickým šlehačem je šlehejte, dokud se cukr úplně nerozpustí a nezískáte hladkou a homogenní světlou hmotu. Do oslazených vajíček pak přidejte rozpuštěné máslo a znovu dobře promíchejte.
V jiné misce smíchejte mouku s práškem do pečiva. Tuto směs pak postupně za stálého míchání přisypávejte do vaječné směsi a míchejte, dokud nedocílíte hladké konzistence těsta. Na konec přidejte do těsta také jablka, promíchejte a vylijte směs na plech vyložený pečicím papírem.
Pekáč s buchtou vložte péct do trouby předehřáté na 180 stupňů Celsia a pečte 45 až 50 minut. Pomocí zapíchnuté špejle si zkontrolujte, zda je těsto dobře propečené a můžete ho z trouby vyndat.
Do misky nasypejte cukr, skořici, přidejte trochu vody a rozmíchejte do hladka. Polevu pak natřete na povrch dortu a dejte do lednice ztuhnout.
Dobrou chuť.