Paprikové brambory s česnekem a bylinkami - postup přípravy
Plánujete s rodinou či přáteli grilování na zahradě? Pak promyslete i chutné přílohy k masovým steakům anebo špízům. Hodit se budou dozajista například paprikové brambory s česnekem a bylinkami. Jejich chuť si zamiluje každý.
Ingredience
Začněte tím, že si pečlivě omyjete rané brambory a pak je i se slupkou nakrájejte na čtvrtky. Ty následně vložte do hrnce s vodou, do které jste vsypali lžičku soli. Brambory vařte do poloměkka asi deset minut na mírnějším plamenu.
Příprava marinády na brambory a jejich pečení
Po uvaření brambory sceďte a vložte je do mísy. V menší misce se pak pusťte do přípravy marinády k pečení. Prolisujte si česnekové stroužky a smíchejte je spolu se sladkou mletou paprikou, sušeným rozmarýnem, solí, mletým pepřem, kajenským pepřem a také slunečnicovým olejem. Marinádu následně nalijte na brambory a dobře promíchejte.
Nakonec brambory přesuňte do zapékací mísy a dejte péct do předehřáté trouby na cca 20 až 35 minut. V mezičase pokrm vyjměte a promíchejte obracečkou, aby se rovnoměrně propekl.
Servírování paprikových brambor s česnekem a bylinkami
Upečené paprikové brambory s česnekem, kořením a bylinkami vyjměte z trouby, posypte je jemně nasekanou čerstvou pažitkou, jarní cibulkou a případně i petrželkou a ihned podávejte.
Chutný bude pokrm jak s masovým steakem, tak třeba i samotný s dipem ze zakysané smetany a lisovaného česneku (smetanu lze nahradit i bílým jogurtem). Přejeme vám dobrou chuť.