Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Polévka s rajčaty, houbami, zázvorem a míchanými vejci

3,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 15 minut

Polévka s rajčaty, houbami, zázvorem a míchanými vejci - postup přípravy

Příprava polévky nemusí být nic zdlouhavého ani složitého. Tento recept je jen o málo složitější než míchaná vejce. A to doslova.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Jitka Hemelíková
1. KROK

Na spodní straně každého rajčete vytvořte nožem zářezy do kříže. Vložte je do misky a přelijte je vroucí vodou tak, aby byla úplně nebo téměř úplně ponořená. Otočte je zářezy směrem dolů pod hladinu a nechte je 5 minut stát.

Během této doby se uvolní slupka, kterou bude možné velmi snadno a rychle rukama sloupnout, což také udělejte. Oloupaná rajčata zbavte zbytku po stopce a dužninu nakrájejte na kostky.

Pokrájené rajče vložte do kastrůlku, posypejte hladkou moukou a dobře promíchejte, aby se všechny kousky rajčat dobře obalily.

2. KROK

Tři žampiony zbavte nožky, důkladně je propláchněte v misce s vodou a nakrájejte je na plátky. Pokud máte houby rádi, můžete jich použít i víc.

Zelenou jarní cibulku rozkrájejte na kroužky. Česnek rozdrťte plochou nože a nasekejte ho na drobné kostičky.

Zázvor oloupejte a nakrájejte ho na plátky. Řapíkatý celer zbavte spodní široké části a zbytek nakrájejte na podkůvky. Kousek vepřového masa nakrájejte na velmi tenké nudličky.

3. KROK

Do misky vyklepněte tři vejce, přidejte k němu tři nebo čtyři kapky bílého octa a vidličkou dobře prošlehejte. V pánvi zahřejte trochu rostlinného oleje a vlijte do ní vajíčko, které na vysokém žáru usmažte jako klasická míchaná vejce.

4. KROK

Do hrnce nalijte 2 lžíce oleje, osmahněte na něm na středním ohni jarní cibulku (část pokrájené cibulky si nechte stranou na posypání polévky před podáváním) s česnekem a pokrájeným zázvorem, dokud zelenina nezesklovatí.

Poté přidejte houby a pokračujte v restování, dokud se nezatáhnou a nezískají mírně zlatavou barvu. Po houbách do pánve přidejte maso, které rovněž osmahněte dorůžova.

Pak přijdou na řadu míchaná vejce, opět chvíli společně zarestujte a přihoďte pokrájený řapíkatý celer. Vše zalijte vodou nebo vývarem, promíchejte a přiveďte k varu.

5. KROK

Do vroucí vody přihoďte rajčata obalená v mouce a opět promíchejte. Přiklopte hrnec pokličkou a pokračujte ve vaření asi 5 minut.

Nakonec polévku podle chuti osolte a opepřete, přisypejte čerstvou jarní cibulku, promíchejte a ihned podávejte.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů