Rychlý ovesný koláč s kousky ovoce - postup přípravy
Připravte si zdravější, ale neméně chutnou, alternativu k tradičním sladkým dezertům. Rychlý ovesný koláč můžete servírovat k odpolední kávě i jako originální snídani.
Těsto
Na vymazání
Zdobení
Vločky zalijte mlékem a nechte je 5–10 minut bobtnat. Kandované třešně rozkrojte na poloviny a jablko na menší kousky.
Poznámka: Před krájením jablko oloupejte a zbavte ho jádřince.
V samostatné míse vyšlehejte vejce s medem, špetkou soli a kypřicím práškem do pečiva. Směs následně smíchejte s vločkami a kandovaným ovocem.
Dortový ráfek vymažte olejem a těsto do něj rovnoměrně rozprostřete. Posypte ho jablky, kandovanými třešněmi a kousky másla. Následně dezert pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 40 minut.
Po upečení vyjměte rychlý ovesný koláč z dortového ráfku a po vychladnutí ho servírujte nakrájený na kousky.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Gesund und schnell