Rýžový nákyp s tuňákem a paprikami - postup přípravy
Připravte si rychlý a snadný oběd nebo lehkou večeři ve formě rýžového nákypu s tuňákem. Postup je jednoduchý a zahrnuje přípravu chutné paprikové přílohy. Určitě ho vyzkoušejte.
Ingredience
Do osolené vroucí vody vsypte propláchnutou rýži – potrvá to přibližně 20 minut. Zatímco se rýže vaří, oloupejte a nadrobno nakrájejte cibuli.
Uvařenou rýži sceďte a odložte ji bokem. Na pánvi rozehřejte olej a osmažte na něm cibuli. K osmažené cibuli přidejte tuňáka z konzervy bez šťávy. Ingredience zamíchejte a smažte 7 minut.
Omyjte a nakrájejte rajče na plátky, směs v pánvi osolte, opepřete, zamíchejte a vmíchejte ji do uvařené rýže. Do vymazané zapékací mísy směs vložte a její povrch pokryjte plátky rajčete.
V míse vyšlehejte vejce se smetanou. Na směs v zapékací míse nastrouhejte tvrdý sýr a vše zalijte vaječnou zálivkou. Rýžový nákyp s tuňákem pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 15 minut.
Zatímco se pokrm peče, nakrájejte zázvor na proužky a osmažte je na pánvi s olejem – potrvá to přibližně 5 minut. Omyjte a na poloviny nakrájejte také papriku, z které jste odstranili pecky. Papriku se zázvorem zalijte sójovou omáčkou a smažte ji 5 minut.
Poznámka: Hotový rýžový nákyp s tuňákem podávejte nakrájený společně s připravenými paprikami.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: viele Rezepte