Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Slaná nepečená roláda se salámem a rajčaty

3,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 11 minut

Slaná nepečená roláda se salámem a rajčaty - postup přípravy

O Velikonocích by na vašem stole neměla chybět slaná nepečená roláda, která má bohatou chuť a ohromí všechny vaše hosty. Příprava je snadná a zabere pár minut.

Ingredience pro:
1 kus
+ -

Základ

Náplň

Zdobení

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Kostky taveného sýra vložte do sáčku a do mikrovlnné trouby na 30 vteřin. Teplý sýr rozválejte na obdélníkový plát, který vložte do lednice, aby ztuhl. Mezitím připravte náplň. 

2. KROK

Vařená vejce rozdělte na bílky a žloutky do zvláštních misek. Obě části vejce nastrouhejte na jemném struhadle a v další misce smíchejte majonézu se zakysanou smetanou, solí a prolisovaným česnekem.

3. KROK

Směs rovnoměrně rozdělte do misek s bílky a žloutky, do kterých ji zamíchejte. Plát z taveného sýra vyjměte ze sáčku a potřete ho žloutkovou směsí, kterou zakryjte kolečky salámu. 

4. KROK

Uzeninu pokryjte směsí z bílků, sýrový plát zarolujte, zabalte do fólie a vložte aspoň na 2 hodiny do lednice. Na závěr pokrm posypte nasekaným koprem a ozdobte plátky rajčat. 

5. KROK

Tip: Slanou nepečenou roládu podávejte nakrájenou na kousky. Můžete ji podávat jako svačinku nebo součást slavnostních studených mís.

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů