Slaná nepečená roláda se salámem a rajčaty - postup přípravy
O Velikonocích by na vašem stole neměla chybět slaná nepečená roláda, která má bohatou chuť a ohromí všechny vaše hosty. Příprava je snadná a zabere pár minut.
Základ
Náplň
Zdobení
Kostky taveného sýra vložte do sáčku a do mikrovlnné trouby na 30 vteřin. Teplý sýr rozválejte na obdélníkový plát, který vložte do lednice, aby ztuhl. Mezitím připravte náplň.
Vařená vejce rozdělte na bílky a žloutky do zvláštních misek. Obě části vejce nastrouhejte na jemném struhadle a v další misce smíchejte majonézu se zakysanou smetanou, solí a prolisovaným česnekem.
Směs rovnoměrně rozdělte do misek s bílky a žloutky, do kterých ji zamíchejte. Plát z taveného sýra vyjměte ze sáčku a potřete ho žloutkovou směsí, kterou zakryjte kolečky salámu.
Uzeninu pokryjte směsí z bílků, sýrový plát zarolujte, zabalte do fólie a vložte aspoň na 2 hodiny do lednice. Na závěr pokrm posypte nasekaným koprem a ozdobte plátky rajčat.
Tip: Slanou nepečenou roládu podávejte nakrájenou na kousky. Můžete ji podávat jako svačinku nebo součást slavnostních studených mís.
Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Яна Федорова Популярное видео
Facebook komentáře
Pro zobrazení, se přihlaste.