Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Smažené placky z nakládaných okurek

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 25 minut
čas vaření Vaření: 48 minut

Smažené placky z nakládaných okurek - postup přípravy

Chcete-li vyzkoušet nový pokrm s originální chutí, připravte si smažené placky z nakládaných okurek. Jsou křupavé a skvěle je doplňuje osvěžující omáčka.

Ingredience pro:
8 kusů
+ -

Těsto

Omáčka

Na smažení

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Okurky nakrájejte na kolečka a smíchejte je s lákem, ve kterém byly naloženy. Přidejte sušené droždí a všechny ingredience rozmixujte tyčovým mixérem.

2. KROK

Jakmile získáte hladkou směs, přidejte mouku a vše zamíchejte. Na závěr přilijte olej a uhněťte těsto které přikryjte pokličkou nebo čistou utěrkou a nechte ho kynout na teplém místě po dobu 30 minut.

Tip: Abyste předešli vzniku hrudek v těstu, mouku předem prosejte.

3. KROK

Mezitím připravte omáčku. Okurky nastrouhejte najemno a smíchejte je s jogurtem, majonézou, nasekaným koprem, pepřem, solí a chilli vločkami. 

Tip: Hotovou omáčku přendejte do servírovací mísy a ozdobte ji chilli vločkami a plátky okurek.

4. KROK

Vykynuté těsto znovu prohněťte a rozdělte ho na 8 stejných částí. Z každé z nich vyválejte placku o výšce 0,3 cm a smažte ji v rozpáleném oleji, z každé strany, 2–3 minuty. 

Poznámka: Pokud by se vám těsto lepilo na ruce, přidejte do něj trochu mouky.

5. KROK

Smažené placky odkládejte na bílý ubrousek, který z nich vysaje přebytečný tuk. Poté je servírujte společně s připravenou omáčkou.

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK
Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů