Smažené placky z nakládaných okurek - postup přípravy
Chcete-li vyzkoušet nový pokrm s originální chutí, připravte si smažené placky z nakládaných okurek. Jsou křupavé a skvěle je doplňuje osvěžující omáčka.
Těsto
Omáčka
Na smažení
Okurky nakrájejte na kolečka a smíchejte je s lákem, ve kterém byly naloženy. Přidejte sušené droždí a všechny ingredience rozmixujte tyčovým mixérem.
Jakmile získáte hladkou směs, přidejte mouku a vše zamíchejte. Na závěr přilijte olej a uhněťte těsto které přikryjte pokličkou nebo čistou utěrkou a nechte ho kynout na teplém místě po dobu 30 minut.
Tip: Abyste předešli vzniku hrudek v těstu, mouku předem prosejte.
Mezitím připravte omáčku. Okurky nastrouhejte najemno a smíchejte je s jogurtem, majonézou, nasekaným koprem, pepřem, solí a chilli vločkami.
Tip: Hotovou omáčku přendejte do servírovací mísy a ozdobte ji chilli vločkami a plátky okurek.
Vykynuté těsto znovu prohněťte a rozdělte ho na 8 stejných částí. Z každé z nich vyválejte placku o výšce 0,3 cm a smažte ji v rozpáleném oleji, z každé strany, 2–3 minuty.
Poznámka: Pokud by se vám těsto lepilo na ruce, přidejte do něj trochu mouky.
Smažené placky odkládejte na bílý ubrousek, který z nich vysaje přebytečný tuk. Poté je servírujte společně s připravenou omáčkou.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: PRATİK YEMEK TARİFLERİ
Facebook komentáře
Pro zobrazení, se přihlaste.