Smetanové brambory s kuřecími prsy - postup přípravy
Pokud máte v lednici kus kuřecích prsou, brambory a smetanu, pak rozhodně vyzkoušejte tento snadný recept podle YouTube kanálu Vaření s Jančou. Servírovat ho můžete samotný nebo s osvěžujícím zeleninovým salátem.
Ingredience
Kuřecí maso omyjte a osušte ho. Poté ho z obou stran jemně naklepejte. Dochuťte ho solí, mletým černým pepřem a kořením na kuře.
Brambory oloupejte a nakrájejte je na kousky velké přibližně 1–1,5 cm. Cibuli očistěte a rozkrojte ji napůl. Jednu půlku nakrájejte na měsíčky a druhou na drobné kostičky.
Do nakrájených brambor vsypte kostičky cibule, lžičku soli a vrchovatou lžičku koření na kuře. Poté vše společně pečlivě promíchejte.
Do pekáče vsypte nakrájené brambory a na ně položte kuřecí prsa. Rozprostřete na ně cibuli a zalijte je smetanou ke šlehání.
Pekáč vložte do předehřáté trouby na 200–220 °C a kuře s bramborami pečte přibližně 60 minut. Poté je vyjměte z trouby a ihned je servírujte.
Jako ozdobu můžete zvolit nakrájený čerstvý pórek a červenou papriku.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Vaření s Jančou