Šťavnaté kuřecí karbanátky - postup přípravy
Připravujete si s oblibou vepřové nebo hovězí karbanátky a ty kuřecí jste ještě nevyzkoušeli? Pak máte nyní možnost. Inspirujte se jednoduchým a přeci skvělým receptem, díky kterému vykouzlíte dokonalé jídlo k obědu či večeři.
Ingredience
Začněte tím, že si oloupete a najemno pokrájíte cibule. Ty pak orestujte na rozpáleném másle dozlatova a po chvíli k nim přidejte i lisovaný stroužek česneku. Směs nakonec přeneste do mísy a promíchejte s jemně mletým kuřecím masem. Rovněž přidejte k surovinám v teplém mléce rozmáčené kůrky bílého chleba, zasypte mletou sladkou paprikou, solí, mletým černým pepřem, nasekanou petrželkou, zakápněte majonézou a tvořte rukama stejně velké karbanátky.
Až budete mít masové karbanátky připravené, rozpalte si v hlubší pánvi slunečnicový olej a v něm jednotlivé porce smažte dozlatova z obou stran. Přebytečný tuk pak odsajte pomocí papírových utěrek. Pokrm servírujte například s máslovou bramborovou kaší nebo třeba s opékanými brambory. Hodit se však budou i hranolky, krokety či obyčejné pečivo typu bageta, chléb či houska. Obloha je vhodná zeleninová například z rajčat, ředkviček, salátových okurek či hlávkového salátu. Porci lze doplnit také o studené omáčky (tatarka, kečup, majonéza, plnotučná hořčice). Přejeme vám dobré chutnání.