Vepřové na pivu se zeleninou a houbami - postup přípravy
Vepřové na pivu je šťavnaté, křehké a dokonale zasytí. Pokrm je velmi jednoduchý na přípravu a chuťově je velmi rozmanitý. Jídlo je vhodné ve všední den i na oslavy.
Ingredience
Vepřovou krkovičku nakrájejte na plátky, které jemně naklepejte. Plátky smažte na rozpáleném oleji z každé strany přibližně 3 minuty.
Tip: Maso naklepávejte přes sáček, které zabrání porušení struktury masa a odstřikování šťávy do okolí.
Do pánve přidejte neoloupané stroužky česneku, snítky tymiánu, ingredience zalijte pivem a ochuťte solí. Pokrm vařte přibližně 20 minut, dokud se tekutina neodpaří.
Poznámka: Během vaření maso průběžně otáčejte.
Poté, co se tekutina odpaří, maso s bylinkami a česnekem vyjměte z pánve a vložte do ní omyté papriky nakrájené na proužky.
Poznámka: Před krájením z paprik odstraňte semeník.
Papriky smažte na mírném ohni přibližně 2 minuty a zatím nakrájejte omyté žampiony na kousky. Směs osolte, opepřete, promíchejte a vařte pod pokličkou 5 minut.
Nyní omyjte pórek, nakrájejte ho na půlkolečka, přidejte ho do pánve a zalijte sójovou omáčkou. Ingredience promíchejte, položte na ně maso a pod pokličkou vše duste 35 minut.
Poznámka: Vepřové na pivu podávejte se zeleninou a oblíbenou přílohou, jako je například rýže, vařené brambory nebo hranolky.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Rychlé chutné