Vrstvený celerový salát se šunkou a sýrem - postup přípravy
Kdo hledá perfektní pohoštění na silvestrovské oslavy, určitě by měl vyzkoušet tento celerový salát se šunkou a sýrem. Příprava je snadná a zabere vám jen chvíli.
Ingredience
Pórek pečlivě omyjte a nakrájejte ho na tenké kolečka. Poté na drobné kostičky nakrájejte plátkovou šunku a kompotovaný ananas.
Do větší mísy přendejte zakysanou smetanu spolu s majonézou a vše dobře promíchejte. Sterilovaný celer zbavte nálevu a rozprostřete ho celém dnu mísy.
Kukuřici zbavte nálevu a nasypte ji na celer. Pokračujte vrstvou pórku, poté ananasu a následně šunky. Na tu rozetřete smetanu smíchanou s majonézou.
Uvařená vejce nakrájejte na kostičky, nebo je protlačte kolečkem na brambory a nasypte je na majonézovou vrstvu. Celý salát zakončete nastrouhaným sýrem nahrubo.
Salát přikryjte fólií a uložte ho na 24 hodin do lednice. Poté ho celý přendejte do větší mísy a dobře ho promíchejte.
Nakonec ho dochuťte dle potřeby solí a mletým černým pepřem. Poté ho servírujte s oblíbeným pečivem.
Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Var a peč s Martinkou / Cestuj a ochutnávaj