Zapečená kuřecí prsa s bramborami, sýrem a zeleninou - postup přípravy
Jídla z jednoho pekáčku jsou velmi oblíbená, protože dokážou zasytit i větší počet strávníků. Kromě toho jsou na přípravu zpravidla jednoduchá. Stejně tak je to i u tohoto pokrmu. Kuřecí prsa zapečená s bramborami, sýrem a čerstvou zeleninou jsou šťavnatá a velmi delikátní!
Ingredience
Nejprve si oloupejte brambory, omyjte je a naplátkujte. Poté si kuřecí prsa pokrájejte na menší medailonky a loupanou cibuli nasekejte na tenčí kroužky.
Nyní si k ruce vezměte zapékací misku nebo plech a ten vymažte olejem. Na dno poklaďte cibuli, na ní pak naolejované brambory a vše okořeňte solí a pepřem dle chuti.
Dokončování pokrmu a jeho zapékání v troubě
Na brambory následně vyskládejte okořeněné kuřecí maso (použijte klasicky sůl, pepř) , to překryjte plátky očištěných žampionů a dejte takto péct do trouby na cca 25 minut při teplotě 200 °C. Pokrm nezapomeňte přikrýt alobalem.
Mezitím si ještě připravte směs z majonézy, vejce, soli, pepře, na kostičky pokrájeného rajčete a nahrubo strouhaného sýra. Tuto „omáčku“ naneste po 25 minutách na žampiony a dopékejte bez hliníkové fólie dalších deset minut. Tentokrát ale snižte teplotu na 180 °C.
Servírování zapečených kuřecích prsou s bramborami, sýrem a zeleninou
Upečená kuřecí prsa se zeleninou vyjměte z trouby a ihned podávejte. Hodit se bude k pokrmu třeba nakládaná zelenina typu okurky, řepa, papriky, čalamáda. Přejeme vám dobrou chuť.