Zapečený chléb plněný vejci, slaninou a sýrem - postup přípravy
Vymýšlet neustále nové svačiny nebo večeře pro rodinu není nikdy jednoduché. Tentokrát se podíváme na velmi jednoduchý recept, na který budete potřebovat jen pár surovin, a vychutnáte si příjemný a neuvěřitelně rychlý pokrm, jenž potěší celou rodinu.
Ingredience
Připravte si bochník chleba a ostrý nůž. Odkrojte střední část vršku bochníku a vydlabejte celý vnitřek. Musíte získat chlebovou lodičku. Použít můžete jakýkoli podle vlastního výběru, ale ideální bude měkký, světlý chléb.
Nyní si připravte mísu a rozklepněte do ní sedm celých vajec. Nechte žloutky celé. Můžete je jen lehce osolit, ale jinak s nimi nic nedělejte. Takto připravená vejce (nerozšlehaná) nalijte přímo do připraveného bochníku chleba. Může to v první chvíli působit zvláštně, ale bude to chutnat skvěle. Nemusíte se tohoto postupu vůbec obávat.
Nyní nasekejte petrželku a nasypejte ji na vejce. Poté si připravte plátky slaniny nebo šunky podle vlastního výběru a vyskládejte je po celém povrchu chleba. Musíte zcela zakrýt vejce i petrželku, aby nebyla vůbec vidět. Následně si nastrouhejte mozzarellu na struhadle (nebo si kupte již nastrouhaný sýr) a posypejte jí celý povrch bochníku.
Nakonec ho přesuňte na plech. Podle potřeby jej můžete zakrýt alobalem, ale můžete ho péct i odkrytý, jen položený na plechu. Vložte ho do trouby předehřáté na 170 stupňů a pečte po dobu 30–40 minut. Recept je velmi chutný a užijete si ho nejen jako svačinu, ale také jako malou večeři nebo předkrm. Vejce budou částečně tekutá, ale nesmí být syrová. Uvidíte, že si tento jednoduchý a velmi rychlý pokrm všichni vychutnají. Přejeme hodně štěstí a dobrou chuť!