Zeleninová polévka s bramborami a mrkví - postup přípravy
Pokud hledáte inspiraci na zeleninovou polévku, vyzkoušejte tuto bramborovou s mrkví. Podávat ji můžete samotnou nebo s rozpečenou bagetkou.
Ingredience
Česnek očistěte a nasekejte ho na co nejmenší kostičky. Mrkve oloupejte a nakrájejte ji na malé kostičky. Poté omyjte pórek a nakrájejte ho na kolečka.
Celer, cibuli a brambory oloupejte. Celer s cibulí nakrájejte na malé kostičky, brambory na větší kousky. Do hrnce dejte bylinkové máslo a nechte ho rozehřát.
Do hrnce přendejte všechnu zeleninu a restujte ji přibližně 10 minut. Poté na ni nalijte zeleninový vývar, hrnec přiklopte poklicí a polévku vařte 25 minut.
Polévku dochuťte solí a mletým černým pepřem. Promíchejte ji, odeberte z ní 1–2 velké naběračky, rozmixujte ji do hladka a vraťte ji zpět do polévky.
Do polévky přidejte nasekanou čerstvou petrželku, promíchejte ji a ihned ji servírujte. Podávat ji můžete samotnou nebo s rozpečenou bagetkou.
Pokud se vám recept líbil, více podobných najdete v naší FB skupině Nejlepší recepty na polévky.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Vynikající jídlo