Zeleninový salát s avokádem a feta sýrem - postup přípravy
Pokud hledáte inspiraci na netradiční zeleninový sálat, vyzkoušejte tento s avokádem a feta sýrem. Podávat ho můžete jako hlavní chod nebo jako přílohu k masům.
Ingredience
Salát nakrájejte na větší kusy a přendejte ho mísy. Cherry rajčata překrojte napůl a přidejte je k salátu. Okurku nejdříve oloupejte, rozkrojte ji na čtvrtiny a vykrojte z ní dužinu se semínky.
Okurku nakrájejte na menší kousky a přidejte ji k salátu. Papriku překrojte, zbavte ji semeníků a nakrájejte ji na větší kousky.
Cibuli oloupejte a nakrájejte ji na drobné kostičky. Avokádo překrojte napůl, vyjměte z něj pecku, překrojte ho čtvrtiny a stáhněte z něj slupku. Poté ho nakrájejte na tenké plátky.
Feta sýr nakrájejte na kostky a přidejte ho k salátu. Poté na něj nasypte černé olivy. Do uzavíratelné nádoby nalijte citrónovou šťávu a olivový olej.
Zálivku dochuťte solí, pepřem a sušeným oreganem. Nádobu uzavřete a protřepejte ji. Poté ji nalijte na salát a velmi pečlivě ho promíchejte.
Salát můžete ihned servírovat, avšak lépe bude chutnat, když ho necháte alespoň 1 hodinu odležet v lednici. Podávat ho můžete samotný nebo jako přílohu k masu.
Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Vařte s Charlesem