Zelná polévka s uzeným masem - postup přípravy
Voňavá zelňačka s uzeným masem je přesně to, co potřebujete během sychravého podzimního dne. Pokud jste ji dosud nevařili, nemějte strach a zkuste ji podle léty prověřeného domácího receptu paní Vladimíry Bosákové.
Ingredience
Uzené ocásky dejte vařit do hrnce s vodou alespoň na 30 minut. Poté je vyjměte z vývaru a přihoďte do něj slité, propláchnuté a pokrájené kysané zelí. Pokračujte ve vaření, dokud zelí nezměkne.
Maso oberte od kostí a dejte vařit oloupané a na kostičky nakrájené brambory. Když zelí ve vývaru změkne, přihoďte k němu uvařené brambory a obrané uzené maso. Dochuťte solí, pepřem, paprikou či jiným oblíbeným kořením, a pokud chcete, můžete polévku ještě zahustit trochou hladké mouky a zjemnit smetanou.
Hotovou polévku podávejte ještě horkou, nejlépe s čerstvým pečivem.