Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Zelňačka s uzeným vepřovým kolenem

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 30 minut

Zelňačka s uzeným vepřovým kolenem - postup přípravy

Zelňačka podle receptu paní Ilony Šimůnkové je skvělým příkladem toho, jak hospodárně využít zbytky uzeného vepřového kolena. Jednoduchá a zároveň chutná kombinace základních ingrediencí vytváří polévku, která potěší chuťové buňky každého hladového strávníka.

Ingredience pro:
4 porce
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Alžběta Strouhová
1. KROK

Cibuli oloupejte a nakrájejte najemno. Špek nakrájejte na drobné kostičky, klobásu na kolečka, brambory na přiměřené kostky a mrkev nastrouhejte nahrubo. Ze zelí vymačkejte přebytečnou šťávu a překrájejte.

2. KROK

Cibuli orestujte na másle a špeku.Ke zpěněné cibulce přidejte klobásu, mrkev, brambory, zelí a rajský protlak. Vše zarestujte, osolte, opepřete a přidejte zbylé koření.

3. KROK

Orestovanou směs podlijte uzeným vývarem, vodou a duste do změknutí brambor. Přidejte obrané maso z uzeného vepřového kolene.

4. KROK

Polévku zjemněte smetanou, provařte a v případě potřeby dochuťte. Při servírování můžete lehce posypat jarní cibulkou či petrželkou nasekanou nahrubo.

5. KROK

Pokud se vám recept líbil, více podobných najdete v naší FB skupině Nejlepší recepty na polévky.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů