Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Kanadský zelný salát

3,8
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 10 minut

Kanadský zelný salát - postup přípravy

Čerstvou zeleninovou úrodu ze zahrádky nebo nákup na zeleninovém trhu si lze zpracovat jako chutný salát. Recept, který nám poskytla paní Jitka Zeiselová, si přivezla její babička před více než 30 lety z Kanady.

Ingredience pro:
1 porce

Na salát

Na nálev (hrnek = 200 ml)

Kuchařka
Kuchařka: Vít Lukáš
1. KROK

Omyjte a očistěte si zeleninu. Nakrájejte zelí a papriky na nudličky, cibuli na kostičky a mrkev nastrouhejte na struhadle. Vše dejte do mísy a promíchejte.

2. KROK

Do hrnce dejte ocet, olej, cukr, sůl a pepř. Vše svařte, lák se musí vařit. Horký ho pak nalijte na zeleninu v míse, aby se spařila, a nechte ji vychladnout. Poté ji promíchejte a naplňte jí čisté sklenice. Pokud vám zbyde nálev, rozdělte jej rovnoměrně do sklenic. Ty pak zavíčkujte a dejte do lednice. Salát v ní vydrží bez zkažení až 6 týdnů.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů